Η Μούσα του Αυγούστου – Monica Bellucci

Η πιο καλοκαιρινή μούσα είναι αυτή του Αυγούστου. Και δεν ξέρω γιατί, αλλά σκεπτόμενη ποια θα μπορούσε να είναι, σχεδόν αυτόματα στο μυαλό μου ήρθε η Μονικα Μπελουτσι στη διαφήμιση του Sicily, εκείνου του θρυλικού αρώματος των Dolce&Gabbana, μια διαφήμιση σαν τρέιλερ από ταινία, που αποπνεει τον αισθησιασμο και την ζέστη της Σικελίας!
Τι να πει κανείς για τη Μόνικα Μπελουτσι; Μια γυναίκα που ξεκίνησε να ποζαρει από τα 13 της σε έναν τοπικό φωτογράφο, έφτασε να είναι το πιο περιζήτητο μοντέλο λίγα χρόνια μετά, και σιγά σιγά άρχισε να κάνει τις πρώτες της εμφανίσεις σε ταινίες.
Η Μόνικα είναι μια γυναίκα αχρονη, χωρίς ηλικία, παρότι η ίδια δεν φοβάται να δηλώνει τα χρόνια της και δεν έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις. Είναι αχρονη, γιατί η γοητεία της και η προσωπικότητα της την κάνουν. Είναι γήινη και συνάμα αιθέρια. Τολμά και αλλάζει και πειραματιζεται.
Το μακιγιαζ της – οταν δεν προωθεί κάποιο καλλυντικό – είναι απλό και πολύ θηλυκό. Δίνει έμφαση στα υπέροχα ζεστά της ματια με καφέ σκιά συνήθως και με μαύρο μολύβι στο περιγραμμα. Επιμένει σε γηινες αποχρωσεις στα κραγιον, αλλά και στα φλογερά κόκκινα, ανάλογα με την περίσταση.
Είναι μια ήρεμη δύναμη, ξέρει ποια είναι και εξακολουθεί και εμπνέει χιλιάδες γυναίκες με την απλότητα και την ανεπιτηδευτη ομορφιά της.
Ναι, η Μονικα Μπελουτσι είναι ο Αύγουστος!