Η μούσα του Σεπτέμβρη – Sophia Loren

«Μου έλεγαν ότι η μύτη μου και τα πόδια μου είναι πολύ μακριά, το στόμα μου πολύ μεγάλο και τα δόντια μου όχι αρκετά ίσια. Και πως δεν έχω καθόλου φωτογένεια. Πήγαινα, σε δεκάδες οντισιόν και με απέρριπταν. Έλεγαν πως σίγουρα θα χρειαζόμουν αισθητικές επεμβάσεις για να διορθώσω τις ατέλειές μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω. Δεν ήθελα να είμαι όμορφη, αλλά ενδιαφέρουσα. Διαισθανόμουν πως μόνο έτσι θα ξεχώριζα».
Και φυσικά η διαίσθηση της Σοφία Λόρεν ήταν απόλυτα σωστή, όπως εξάλλου και κάθε γυναίκας (το αν βέβαια την ακούμε είναι μία άλλη ιστορία)!
Αν υπάρχει αυτό που λέμε “απόλυτη γυναίκα” μάλλον θα πρέπει να είναι η Σοφία. Η Sofia Villani Scicolone, που γεννήθηκε στις 20/9/1934, στη Ρώμη, μεγάλωσε με το «στίγμα» του μπάσταρδου, στην ιταλική επαρχία (σ.σ. ο πατέρας της, Ricardo, μηχανικός στο επάγγελμα, εγκατέλειψε νωρίς την μητέρα της, Romilda -ένα φτωχό look-alike της Greta Garbo- και παντρεύτηκε μια άλλη σταρλετίτσα). Μεγάλωσε πάμφτωχη μες στα κουρέλια, σε ένα δωμάτιο με άλλα 7 άτομα, στο σπίτι των παππούδων της, στο Pozzuoli, ένα χωριουδάκι, κοντά στην Νάπολη. Έζησε τον πόλεμο, το φόβο, τους βομβαρδισμούς και πως ζητιάνευε ψωμί από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Πως ήταν ένα μικρό, άσχημο, συνεσταλμένο παιδί -«στο σχολείο, τα άλλα παιδιά με φώναζαν stuzzicadenti» (σ.σ. οδοντογλυφίδα).
Στα 14, όμως, όλα άλλαξαν. Η ομορφιά της, άνθισε λες, μέσα σε μια νύχτα, το άγουρο, ασθενικό κορίτσι έδωσε τη θέση του σε μια αισθησιακή γυναίκα, όλο υποσχέσεις και στρογγυλάδες -αυτές τις καμπύλες, που της εξασφάλισαν μια δεύτερη θέση στα καλλιστεία, στη Ρώμη και για τις οποίες αργότερα θα αστειευόταν: «Ο,τι  βλέπετε, το οφείλω στο spaghetti!».
Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά, όπως φυσικά και το γατίσιο μακιγιάζ της – σήμα κατατεθέν της. Ακολουθεί το κλασικό wing liner αλλά το κόλπο της είναι να αφήνει μια μικρή γωνία κενή, την οποία γεμιζει με λευκό μολύβι έτσι ώστε να μεγαλώνει το μάτι και να φαίνεται πιο γατίσιο! Δοκιμάστε το σε συνδυασμό με ένα nude κραγιόν ή και με κόκκινο!